Matkurs i Italia – Oktober 2012

I oktober 2012 var vi i Lucca i Italia. Lucca ligger i Toskana, en liten times busstur fra Pisa. Med direkterute fra Karmøy til Pisa blir der nok flere turer dit.

«Gamlebyen» i Lucca ligger innenfor er en intakt og meget omfattende og bred bymur. Den er rundt 5 km i omkrets, og er perfekt for en sykkeltur, gjerne med nistepakke og en flaske vin i kurven. På muren er flere flotte områder med gress og benker som passer perfekt til en liten stopp.

Chef Paolo Monti

Et lite stykke utenfor byen driver Chef Paolo Monti hotell og matkurs. Jeg var så heldig at jeg hadde muligheten til å være med på et av disse kursene.   I tillegg til at han er fantastisk dyktig med mat, han er også en ivrig formilder av mathistore, og vi fikk en interessant innføring i historien til det italienske kjøkkenet.

Jeg tok kurset «Main ingredients and sauces», hvor vi fikk de grunnleggende kunnskap om italienske ingredienser og basis-sauser.

DSCF1440Etter at vi var var ferdige med alle rettene, var det tid for smaking. Ikke bare fikk vi server alle rettene vi hadde laget, men Chef Monti hadde også en del hjemmelagede likører på lur, som vi  fikk smaksprøver av.

Dette kurset anbefales hvis du litt mat-interesser og er i området.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.